طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
آشپزی هم مانند بافندگی روشی برای تمرین تمرکز حواس و تکنیکی قدیمی برای مبارزه با اضطراب و بالا بردن حس شادی است. علاوه بر این ها آشپزی مستلزم دقت و توجه زیادی است. باید اندازه گیری کنید، روی رول کردن خمیر تمرکز کنید و… اگر روی طعم و بو تمرکز کنید و حواستان به چیزی که درست می کنید باشد، همین تمرکز حواس به خودی خود باعث کاهش استرس می شود. کسانی که افسردگی دارند با آشپزی آرامش پیدا می کنند چون آشپزی ذهن تان را از افکار ناراحت کننده دور می کند و شما را مجبور می کند روی کاری که در حال انجام هستید تمرکز کنید. و در آخر می توانید چیزی را که با تلاش خودتان درست کرده اید با دیگران به اشتراک بگذارید. در ادامه با ما همراه باشید :) ♥♥♥
اگر تمایل چندانی به خوردن گوشت قرمز ندارید و یا به دلیل بیماریهایی مانند نقرس، نمیتوانید این نوع گوشت را استفاده کنید، میتوانید آن را با سایر انواع گوشت جایگزین نمایید. البته گوشت سفید نسبت به گوشت قرمز سالمتر است، از اینرو پزشکان توصیه میکنند که آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید و غذای مطبوعی چون لوبیا پلو را با مرغ طبخ نمایید.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو با مرغ
مواد لازم | |
برنج | 500 گرم |
سینه مرغ | 300 گرم |
لوبیا سبز | 200 گرم |
پیاز | یک عدد بزرگ |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
دارچین، زردچوبه، پودر سیر و نمک | به میزان لازم |
چند نکته:
-
در صورت تمایل میتوانید زعفران را حذف کنید و مقدار بیشتری زردچوبه به کار ببرید.
- حتما برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک به آن اضافه نمایید.
-
پودر سیر باعث میشود که بوی بد مرغ گرفته شود، در عین حال غذا پس از پخت، بوی سیر نیز نخواهد داشت.
طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
- پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید تا طلایی شود.
-
لوبیا را بشویید و خرد کنید. ترجیحا طول تکههای لوبیا دو سانتیمتر باشد تا در هنگام پخت بیش از اندازه کوچک نشود.
- لوبیا را با مقداری روغن اندکی تفت دهید تا در مابقی مراحل پخت، له نشود.
- مرغ را خرد کرده و بشویید. توجه داشته باشید که تکههای مرغ نباید خیلی کوچک باشند.
- مرغ را پس از شستن در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن گرفته شود.
- مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و مرغ را اضافه کنید.
- پیاز طلایی شده، فلفل سیاه یا قرمز، پودر سیر و زردچوبه را به مرغ اضافه کنید. آنقدر تفت دهید که آب مرغ گرفته شده و رنگ آن تغییر کند.
- اکنون لوبیا را به مرغ اضافه کرده و نصف لیون آب بیفزایید.
- اجازه دهید مرغ و لوبیا بپزند و آب آنها تبخیر شود.
- سپس رب گوجه فرنگی را نیز به مایه لوبیا پلو با مرغ اضافه کنید.
- در انتها دارچین و زعفران را اضافه کرده و مایه را از روی حرارت بردارید.
-
برنج را آبکش کنید. در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و نان یا سیب زمینی ورقه شده قرار دهید، یک لایه برنج کف قابلمه اضافه کنید و مقداری از مایهای که آماده کرده بودید را در لایه بعد قرار دهید و به همین ترتیب پیش بروید تا برنج و مایه تمام شود.
- قابلمه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و درب آن را ببندید. استفاده از دم کنی را فراموش نکنید.
-
پس از ۱۰ دقیقه، یک شعله پخش کن روی شعله اجاق گاز قرار دهید و صبر کنید تا برنج کاملا دم بکشد.
لوبیا پلو با مرغ آماده است، آن را در دیس بکشد و سرو کنید. در کنار این غذا میتوانید از سالاد شیرایو ترشیهایی نظیر ترشی لیتهو ... استفاده کنید. ترکیب رنگ سبز لوبیا و رنگ قرمز رب گوجه که با زعفران مخلوط شده است، آنقدر ظاهر این غذا را بی نظیر میکند که به هیچ تزیینی احتیاج نیست.
چند نکته
- برای آبکش کردن برنج، ابتدا باید در یک قابلمه مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید و دو قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید. سپس آب و نمکی که برنج را در آن خیس کرده بودید دور بریزید و برنج را به آب جوش اضافه کنید. صبر کنید تا مغز برنج نرم شود، سپس آن را در آبکش بریزید و مقداری آب گرم روی برنج بریزید تا نشاسته اضافه آن گرفته شود.
-
رب گوجه فرنگی به غذا رنگ و طعم میدهد، اما رنگ رب گوجهها با یکدیگر متفاوت است. بنابراین احتمال دارد به مقدار کمتر یا بیشتری از این ماده غذایی نیاز داشته باشید.
- در صورت تمایل لوبیاها را اریب برش بزنید تا در غذا زیباتر باشند.
-
دارچین و زعفران به حرارت مستقیم نیاز ندارند، به همین دلیل هنگامی که آنها را به مایه اضافه کردید، بلافاصله از روی حرارت بردارید تا عطر و طعم خود را حفظ کنند و هنگام دم کشیدن برنج، باعث خوش طعم شدن غذا شوند.
-
در صورت تمایل میتوانید رب گوجه فرنگی را حذف کنید و مقدار زعفران را افزایش دهید.