طرز تهيه اسكندر كباب تركيه

طرز تهیه اسکندر کباب
مواد لازم | |
گوشت فیله گوساله یا گوسفند | 900 گرم |
پیاز خرد شده بزرگ | 2 عدد |
روغن زیتون | 5 قاشق غذاخوری |
ارگانوی خشک | 2 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
خمیر فلفل قرمز | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 2 فنجان |
گوجه فرنگی متوسط | 3 عدد |
فلفل دلمه سبز | 2 عدد |
نان پیتا | 6 تکه |
ماست ساده | 2 فنجان |
دستور تهیه:
-
دو عدد پیاز را خرد کرده و همراه با ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون، ۲ قاشق چایخوری ارگانوی خشک، ۲ قاشق چایخوری فلفل قرمز، کمی نمک و فلفل سیاه در غذاساز یا مخلوط کن بریزید تا به شکل خمیری یکدست درآیند.
-
گوشت را به قطعات ۵ سانتیمتری خیلی نازک برش بزنید و در کاسه بزرگی بریزید. سپس مخلوط پیاز را به آن اضافه کرده و چنگ بزنید تا قطعات گوشت کاملا به آن آغشته شوند.
-
روی ظرف حاوی گوشت را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید یک شب در یخچال بماند. اگر فرصت کافی ندارید میتوانید ۲ ساعت گوشت را در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شود. ولی هرچه زمان مزه دار کردن گوشت بیشتر باشد، نتیجه بهتری حاصل میشود.
-
روغن زیتونرا در تابهای ریخته و به مدت ۵-۳ دقیقه روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن گرم شود.
-
وقتی روغن داغ شد، ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و ۱ قاشق غذاخوری خمیر فلفل قرمز به آن اضافه کنید و هم بزنید. سپس برای مزه دار شدن، مقداری نمک و فلفل سیاه در تابه بریزید. اگر خمیر فلفل قرمز در دسترس ندارید به جای آن از یک قاشق دیگر رب گوجه فرنگی و یک پینچ پودر فلفل قرمز استفاده کنید.
-
مواد داخل تابه را خوب تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود، سپس ۲ فنجان آب در تابه بریزید. حرارت را کمی زیاد کنید تا مخلوط به جوش آید و اجازه دهید ۷-۵ دقیقه بجوشد.
-
سپس حرارت را کم کنید و فرصت دهید سس ۲۰-۱۰ دقیقه بجوشد تا غلیظ شود. در این فاصله گاهی سس را هم بزنید تا ته نگیرد.
- فر را روی حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
-
کمی روغن زیتون در یک تابه بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا روغن داغ شود، سپس گوشت مرنیت شده را در تابه بریزید و گوشت را ۲ دقیقه سرخ کنید. تکههای گوشت را برگردانید و ۲ دقیقه دیگر در روغن سرخ کنید.
-
برای چند دقیقه به تفت دادن گوشت ادامه دهید. ۳ عدد گوجه و ۲ عدد فلفل دلمهای سبز را خرد کرده، گوشت درون تابه را در یک طرف جمع کنید و گوجه و فلفل دلمهای خرد شده را در طرف دیگر تابه بریزید.
- حدود ۵ دقیقه به پختن مواد روی حرارت بالا ادامه دهید تا گوشت بپزد.
-
۶ تکه نان نازک پیتا را در سینی فر قرار داده و حدود ۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده بگذارید تا تکههای نان گرم شوند.
-
پس از اینکه تکههای نان گرم شدند، آنها را از فر خارج کرده و هر تکه نان را در بشقابی قرار دهید. سپس مقداری از کباب را وسط نان بریزید.
- پس از قرار دادن کباب روی نان، مقداری از سس گوجه فرنگی را روی کباب بریزید. موقع سرو، ۱ قاشق سرپر ماست ساده کنار بشقاب بریزید و غذا را به صورت داغ سرو کنید.
نکته: اسکندر کباب را با گوشت گوساله یا گوسفند تازه که نه خیلی پر چرب باشد و نه بدون چرب درست کنید.